Wie ben ik

Graag stel ik me aan je voor.

Ik ben Maya Derks, coach en supervisor.

Van 1999 tot 2018 heb ik in de jeugdhulpverlening gewerkt. Vanaf 2012 geef ik supervisie/ coaching. Vanaf 2022 ook weer werkzaam in de jeugdhulpverlening. Meer informatie hierover is op mijn LinkedIn profiel te lezen.

Registratie

Ik ben een geregistreerd supervisor/coach bij de lVSC (met een tussenstop in 2018, ben ik weer opnieuw geregistreerd in 2019)

De werkwijze is vanuit de richtlijnen van de LVCS. Ik vind het fijn om me te blijven ontwikkelen middels trainingen en reflectie.

Wie ben ik:

Ik heb jaren met veel passie in de hulpverlening gewerkt. Het mooiste vond ik om altijd de samenwerking te zoeken met ouders, kinderen, andere hulpverleners en organisaties. Hoe en waar vind je elkaar en hoe kom je samen tot een mooi plan.

Naast de passie voor mijn werk had ik ook de behoefte om me te blijven ontwikkelen en te leren van mijn werkervaringen. Ik was hier vaak naar op zoek. Ik merkte dat jezelf ontwikkelen lukt als iemand je de juiste reflectie vragen stelt in plaats van vooral adviezen te geven. Dan beklijft het niet. Bij reflectievragen valt alles op zijn plek en je weet meteen wat je te doen hebt. Dan is iets wat heel ingewikkeld leek in eens erg simpel geworden omdat je het nu ervaart. Binnen mijn praktijk probeer ik dus ook vooral veel reflectievragen te stellen in plaats van adviezen te geven, omdat dat is wat werkt.

Mijn privé situatie kwam in 2018 “op de kop” kwam te staan. Ik werd mantelzorger, waardoor ik moest stoppen met werken.

Een pittige tijd, maar ik heb wel veel over mezelf geleerd. Wat ik altijd veel deed was aanpassen aan anderen en er zijn voor anderen. Dat deed ik in mijn werk, maar ook privé. Door mijn burn-out werd ik nu echt “gedwongen” om nu eens voor mezelf te mogen kiezen. Dat voelde eerst erg onnatuurlijk. Maar deze tijd heeft me gebracht dat ik nu steeds meer in mijn eigen kracht sta.

Ook bracht deze tijd dat ik mezelf opnieuw heb mogen leren kennen. Ik kijk anders naar mezelf, anderen en situaties. Ik durf nu steeds beter mezelf te zijn en te laten zien. Dat lukt me nog niet altijd, maar wel steeds meer. Dit heeft me nog meer rust en vertrouwen gegeven. En vanuit deze rust heb ik mijn werk als supervisor en coach weer opgepakt. Daar ligt mijn grote passie.

Ik ben me nu volledig op supervisie en coaching geven gaan richten omdat ik merk dat de behoefte groot is bij mensen om meer tijd te hebben om naar zichzelf te kunnen kijken.

Andere passies zijn; lezen, reizen, hardlopen, de natuur, fotograferen, muziek, persoonlijke ontwikkeling, in contact zijn met anderen en mijn kinderen. Op Instagram combineer ik een paar passies met elkaar en hoop ik anderen te kunnen inspireren met de natuurfoto’s en de teksten.

Je zou me kunnen omschrijven als: een levensgenieter, positief ingesteld, gevoelsmens, vol passie, betrokken en intuïtief. Ik kijk altijd naar mogelijkheden.

Door de reflecties kom je steeds dichter bij je verlangens, overtuigingen en je intuïtie. Dat maakt dat je steeds beter weet wat je blij maakt.

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op.