Innerlijke blijheid blog

Ervaringen zorgen voor ontwikkeling.


Ervaringen zijn er in het hier en nu en je hebt ervaringen van een tijd terug.
Elke ervaring sla je op. Sommige bewust en sommige onbewust.
Met al deze ervaringen kan je wat doen. Door ervaringen bewust te maken ontstaat er rust. Je keuzes maak je op grond van de beleving van je ervaringen.
Vaak is het zo dat er namelijk overtuigingen aan de ervaringen vast zitten.
Zijn het prettige, positieve overtuigingen, dan is het ok. Zijn het belemmerende
overtuigingen dan kunnen deze je afremmen in je ontwikkeling.
Belemmerende overtuigingen kunnen bijvoorbeeld zijn: “Ik ben niet goed genoeg'”, of “Ik ben dom”, of “Ik moet me aanpassen aan anderen”, of “Ik heb geen zelfvertrouwen.
Door o.a. via je gevoel , gedachten en handelen je in de ervaring te verdiepen ontstaat er een persoonlijk bewustwording. Je weet dan wat wel de juiste overtuiging is. Dat is altijd een prachtig moment om in de praktijk te zien. Mensen krijgen dan een “aha” moment, dat maakt dat mensen meteen weten wat ze willen doen. Ze komen in hun kracht te staan en hun intuïtie is positief versterkt.

Zou je ook meer willen met je ervaringen?
Neem gerust contact met me op.

Maya Derks


Auteur

maya@innerlijkeblijheid.nl
Mijn intentie is om mensen steeds meer “tot hun recht” te laten komen. Iedereen is anders. Iedereen leert van zijn/ haar ervaringen en maakt daarop zijn/haar keuzes. Door meer bewustwording van wie je bent en wat je drijft kom je tot jezelf. Ik geniet van het in contact zijn met mensen. Ik vind het leuk om anderen te inspireren, maar nog belangrijker vind ik het als anderen hun eigen antwoorden vinden. Ik ben een gevoelsmens. En ik vind het fijn om te reflecteren en intuïtief bezig te zijn. Ik leer veel van anderen en van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.