Innerlijke blijheid blog

Leermomenten zijn er voor onze persoonlijke groei.

Waarom heb ik dat nu weer zo gedaan? Wat doe ik nu weer? Heb ik daar nu nog niet van geleerd? Wat ben ik toch…….

Herken je deze gedachten?

Ik was eerder vaak erg streng voor mezelf. Als er iets gebeurde wat ik niet fijn vond dan lag dat aan mezelf. Ik moest veranderen. De lat lag hoog voor mezelf.

Ik wist dat wel van mezelf, maar het veranderde niet. Ik voelde me voor heel veel dingen verantwoordelijk en trok dat daardoor ook naar me toe.

Als iets niet ging zoals ik het fijn vond, dan ging ik nog harder werken, want ik wist dat ik alleen de situatie kan veranderen en de ander niet.

Maar ik cijferde mezelf daardoor steeds meer weg en raakte echt mezelf een beetje kwijt. Ik paste me aan, want ik kon de ander niets kwalijk nemen. Ik vond het goed als de ander zichzelf was, en accepteerde dat ook, maar wie ik zelf was wist ik niet meer.

Tot dat mijn privesituatie zo “op de kop” kwam te staan, dat ik het niet meer kon. Ik moest zoveel van mezelf en ik was zo moe van mijn gedachten. Ik kon gewoon niet meer mezelf wegcijferen. Er moest wat veranderen, anders kon ik het niet volhouden.

Door goede hulp, te praten over mijn gedachten en gevoelens en door rust te nemen kwam ik erachter dat ik aardiger voor mezelf mocht zijn.

Ik kwam erachter dat alle nare dingen die ik had meegemaakt nu juist hadden gezorgd dat ik nu voor mezelf ging staan. Dat deze ervaringen me juist hadden geholpen.

Daarna kon ik alleen nog maar verder groeien en ben ik nu een heel tevreden en blij mens. Ik ben niet meer streng voor mezelf, want ik weet dat elke leersituatie zorgt voor groei. Ik heb nu innerlijke rust en ervaar innerlijke blijheid.

Ik ben alle mensen erg dankbaar die mij door deze moeilijke tijd hebben geholpen. Door mij leerervaringen te geven en er voor mij te zijn.

Leermomenten zijn er voor persoonlijk groei.

Ik kan nu staan voor mezelf en voor wie ik ben.

Wees aardig voor jezelf. Als je aardig voor jezelf bent kan je veel meer met je ervaringen. Je keurt dan je gedachten, handelen en emoties niet af, maar je kijkt er naar en je kunt er wat mee.

Zou jij ook wat met je ervaringen willen doen? Zou je ook meer innerlijke rust willen? Sta je open om je gevoelens, gedachten en handelen te bekijken?

Wees dan welkom in de praktijk. Daar is er aandacht voor jou. Heb je tijd om stil te staan bij jouw ervaringen waarna je persoonlijk en/of professioneel verder kunt groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.